ASOCIERI / PARTENERIATE

 

aci inter

ACI – Alianța Cooperatistă Internațională

Alianța Cooperatistă Internațională este o organizație internațională non-profit înființată în 1895, pentru a promova modelul de întreprindere cooperatistă. Alianța este organizația umbrelă pentru cooperativele din lumea întreagă, reprezentând 289 de organizații membre, din 95 de țări, de la corporații internaționale la magazine comunitare, în total 1 miliard de persoane.

Mai mult ...

cecop

CECOP – CICOPA Europa

Confederația Europeană a Cooperativelor de Muncă Asociată, a Cooperativelor Sociale și a Întreprinderilor Sociale și Participative (CECOP - CICOPA Europa) este organizația regională a CICOPA în Europa. Ea afiliază 26 federații naționale, reprezentând 50.000 întreprinderi care oferă locuri de muncă pentru 1,3 milioane de lucrători în 15 țări europene. CECOP este membru sectorial al Cooperatives Europe, organizația regională a Alianței Cooperatiste Internaționale (ACI) pentru Europa.

Mai mult ...

ciopa

CICOPA – Organizația Internațională a Cooperativelor Industriale și de Servicii

Organizația Internațională a Cooperativelor Industriale și de Servicii (CICOPA) este o organizație sectorială a ACI din 1947. Membrii săi plini sunt organizații reprezentative ale cooperativelor de producție din diferite sectoare: construcții, producție industrială, servicii de interes general, transport, servicii intelectuale, activități artizanale, sănătate, asistență socială etc. Membrii săi asociați sunt organizații de sprijin care promovează cooperativele în aceste sectoare. CICOPA are în prezent 43 de membri, în 28 de țări. Acestea afiliază, în total, 65.000 înterprinderi, ce angajează 3 milioane de persoane.

Mai mult ...

bsba

BSBA Asociația Balcanică pentru Micile Afaceri (BSBA) este Uniunea Organizațiilor Reprezentative de Afaceri în Sectorul Meseriilor Calificate în Sud-Estul Europei.

BSBA se dezvoltă ca o rețea regională de schimb de informații și de experiență, în interesul membrilor săi. În țările din Sud-Estul Europei, Asociația Balcanică organizează conferințe și seminarii pe teme importante pentru sectorul de meserii calificate și ateliere de lucru cu experți. De asemenea, își informează periodic membrii despre târguri, expoziții, workshop-uri și training-uri pentru întreprinderi artizanale și pentru meșteșugari. În prezent, Asociația reunește 31 de organizații partenere din Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Republica Moldova, România și Serbia

Mai mult ...

aci europ

COOPERATIVES EUROPE – ACI Europa

Cooperatives Europe este vocea întreprinderilor cooperative în Europa. În numele celor 83 de organizații membre ale sale, din 32 țări europene, care provin din toate sectoarele de afaceri, ea promovează modelul de afacere cooperatist în Europa. Cooperatives Europe reprezintă 123 milioane de membri individuali care dețin și controlează 160.000 de întreprinderi cooperative și furnizează locuri de muncă pentru 5,4 milioane de cetățeni europeni – o forță pentru creștere economică și schimbare socială.

Mai mult ...