ASOCIERI / PARTENERIATE

 

aci inter

ACI – Alianța Cooperatistă Internațională

Alianța Cooperatistă Internațională este o organizație internațională non-profit înființată în 1895, pentru a promova modelul de întreprindere cooperatistă. Alianța este organizația umbrelă pentru cooperativele din lumea întreagă, reprezentând 315 de organizații membre, din 107 de țări, de la corporații internaționale la magazine comunitare, în total 1 miliard de persoane.

Mai mult ...

cecop

CECOP – CICOPA Europa

Confederația Europeană a Cooperativelor de Muncă Asociată, a Cooperativelor Sociale și a Întreprinderilor Sociale și Participative (CECOP - CICOPA Europa) este organizația regională a CICOPA în Europa. Ea afiliază 25 federații naționale, reprezentând 40.000 întreprinderi care oferă locuri de muncă pentru 1,3 milioane de lucrători în 16 țări europene. CECOP este membru sectorial al Cooperatives Europe, organizația regională a Alianței Cooperatiste Internaționale (ACI) pentru Europa.

Mai mult ...

ciopa

CICOPA – Organizația Internațională a Cooperativelor Industriale și de Servicii

Organizația Internațională a Cooperativelor Industriale și de Servicii (CICOPA) este o organizație sectorială a ACI din 1947. Membrii săi plini sunt organizații reprezentative ale cooperativelor de producție din diferite sectoare: construcții, producție industrială, servicii de interes general, transport, servicii intelectuale, activități artizanale, sănătate, asistență socială etc. Membrii săi asociați sunt organizații de sprijin care promovează cooperativele în aceste sectoare. CICOPA are în prezent 51 de membri, în 35 de țări. Acestea afiliază, în total, 65.000 înterprinderi, ce angajează 4 milioane de persoane.

Mai mult ...

aci europ

COOPERATIVES EUROPE – ACI Europa

Cooperatives Europe este vocea întreprinderilor cooperative în Europa. În numele celor 86 de organizații membre ale sale, din 34 țări europene, care provin din toate sectoarele de afaceri, ea promovează modelul de afacere cooperatist în Europa. Cooperatives Europe reprezintă 141 milioane de membri individuali care dețin și controlează 176.000 de întreprinderi cooperative și furnizează locuri de muncă pentru 4,7 milioane de cetățeni europeni – o forță pentru creștere economică și schimbare socială.

Mai mult ...